25/04/2013

The makeover

Een poos geleden liet ik me in een vintagshop verleiden door een jurkje in diolen.
Fantastische stof vind ik dat, oud en geweldig goed, want wast zoals een zakdoek (zoals moemoe dat zei) en best van al: je hangt het zo de wasdraad op en kan het zonder strijken weer dragen! Dat zouden ze weer nieuw mogen produceren, als je 't mij vraagt ;)

Goed, diolen dus met een leuke print en kleuren die me liggen. Aanpassen dan maar.
Het kleed zelf was niet helemaal je dat en het model ook niet stunning voor mijn model, maar ik besloot het toch maar mee te nemen voor een makeover. Een snelle dan nog, want dat klusje zou ik wel effe klaren tussen de Viltstadbestellingen door...

Mijn enthousiasme minderde al wat nadat ik er middag over deed om het geheel te demonteren (lees: engelengeduld met de torn.) Gevolg: de stof belandde in de kast. Oh ja, ik naai natuurlijk wel regelmatig, maar dingen voor mezelf schieten er wel vaker bij in, want er is altijd wel iets dat voorrang heeft.

laptophoes viltstad.jpg

Maar na de laptophoes voor eigen gebruik die ik gisteren mee tussen de bestellingen stopte, was het tijd voor de kleed-naar-rok-makeover.
Met zicht op de spelende kinderen buiten, in een middag van patroon tot rok.
Compleet met blinde rits, paspel én voering. De voering van het kleed wou ik eerst ook hergebruiken, maar na mijn moeders bedenking: "Da's van die 'plekstof' (Kempens voor plakt aan je benen, vermijden die handel ;))" naaide ik er toch maar nieuwe voering in

Zo ziet mijn rok er uit:

_DSC4607.jpg

 Helemaal blij mee (en met de volgende wacht ik niet zo lang meer, echt niet ;)) 

11:30 Gepost door Viltstad | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.